Туреччина готова допомогти відбудувати Україну: у Львові підписано меморандум

Фото: ОПУ

У Львові підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь Туреччини у повоєнній відбудові нашої країни.

Як повідомляє Офіс президента, документ, за присутності президентів двох країн, підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш.

«Турецький бізнес має великий досвід у будівництві доріг і мостів, зокрема Запорізького та Кременчуцького мостів, і зарекомендував себе як надійний партнер. Тому розраховуємо, що вже зовсім скоро вийдемо на конкретні практичні результати спільної відбудови», – сказав Олександр Кубраков.

Передбачається, що турецькі державні та бізнес-структури зможуть розвивати конкретні проєкти відновлення, а також надавати консультаційну й технічну допомогу.

Як перший проєкт розглядається відбудова мосту в селі Романівка Київської області, який з’єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Він був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення, і фактично це зупинило наступ агресора на столицю.

Зазначається, що найближчим часом буде створена спільна українсько-турецька робоча група щодо питань відбудови, яка опрацює механізми залучення турецьких інвестицій у конкретні проєкти.

оренда квартири Львів

Новини