У більшості  шкіл навчання закінчать до середини червня, – Олег Паска

Фото: shipovnik

На Львівщині 42 середні школи вже завершили навчальний рік. Але це незначний відсоток, бо в області налічується 1150 шкіл.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів керівник департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

За його словами, більшість шкіл все-таки завершать навчання до середини червня. Дати можуть коливатись, оскільки кожна школа має автономію і може сама встановлювати день завершення навчального року.

Цього року учні зможуть отримати як паперові, так і електронні атестати про середню освіту.

«Будуть електронні варіанти документів про освіту, які будуть надсилатись дітям поштою. Це пов’язано з тим, що не завжди будуть встигати вчасно виготовити таку кількість документів. Але всім, кому потрібно, протягом певного часу будуть видані документи про освіту в паперовій формі», – зазначає Олег Паска.

Щодо майбутнього 1 вересня, то в обласному департаменті, за його словами, зараз розроблять рекомендації для шкіл про те, як розпочати навчання очно.

«Ми проводимо наради з керівниками відділів освіти в районах, де по кожній громаді ми визначаємо, як кожну школу вивести на очне навчання. Є проблеми не тільки сховищ, але є проблеми з внутрішньо переміщеними особами, які проживають в закладах освіти. Тому було видане розпорядження голови обласної адміністрації про те, щоб переглянути і відремонтувати порожні, запущені гуртожитки профтехосвіти», – говорить Олег Паска.  

За його словами, освітяни попросили, щоб в такі вивільнені приміщення поселяли передовсім переселенців, які проживають в закладах освіти, щоб там можна було розпочати навчальний процес.

Олег Паска також повідомив, на Львівщину переїхало 74 тисячі дітей. З них у школах навчаються майже 25 тисяч осіб. Водночас із Львівщини виїхало 38,5 тисяч школярів. Таким чином, відбувається баланс учнів.

оренда квартири Львів

Новини