У Франції вважають повне відключення газу РФ найбільш імовірним сценарієм

Фото: УНІАН

Міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер попередив про вкрай велику ймовірність того, що Москва повністю припинить постачання газу до Європи.

Про це він сказав у неділю на економічному форумі в місті Екс-ан-Прованс, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Politico.

«Давайте готуватися до повного припинення постачання російського газу. Сьогодні це найбільш вірогідний варіант», – сказав Ле Мер.

Міністр зазначив, що французький уряд працює над визначенням компаній, які мають отримати пріоритетний захист у разі перебоїв із постачаннями газу.

Як приклад компаній, які не повинні бути позбавлені газопостачання навіть у разі надзвичайної ситуації, Ле Мер навів великого виробника будівельних матеріалів Saint-Gobain.

Французький уряд запропонував низку заходів щодо управління можливими перебоями у постачанні газу, включно з можливістю реквізувати газові електростанції в рамках ширшої законодавчої пропозиції щодо купівельної спроможності.

Законопроєкт обговорюватиметься у Національних зборах Франції наступного тижня.

Раніше у липні глава Єврокомісії попередила про небезпеку повної зупинки поставок російського газу в ЄС.

Голова Міжнародного енергетичного агентства (IEA) Фатіх Бірол порадив Європі терміново готуватися до того, що Росія взимку повністю перекриє постачання газу.

оренда квартири Львів

Новини