У катастрофі літака Ан-12 у Греції загинули восьмеро українців

Фото: DW

Українська «Авіакомпанія «Меридіан» підтвердила катастрофу свого літака Ан-12 у Греції. Усі восьмеро загиблих членів екіпажу були громадянами України.

Про це заявив генеральний директор «Меридіану» Денис Богданович. Інформацію про вантаж літака він не надав і пояснив, що «деталі уточнюються», повідомляє DW

У компанії «Меридіан» причину катастрофи пов’язують з технічною несправністю у повітрі.

Як повідомлялось, у ніч на 17 липня військово-транспортний літак Ан-12 розбився на захід від аеропорту Кавали в громаді Пангеон на північному сході Греції. Як випливає з даних сервісу з відстеження переміщень літаків Flightradar24 від 16 липня, машина виконувала рейс з аеропорту «Костянтин Великий» поблизу Ніша у Сербії до столиці Йорданії – Амману.

Екіпаж до катастрофи встиг попередити про проблему з одним із двигунів, після чого диспетчери в Греції дозволили літаку приземлитися в аеропорту міста Салоніки або у повітряній гавані Кавали. Пілот вибрав останню, проте здійснити посадку не зміг. За даними очевидців, літак запалав ще у повітрі, швидко знизився, а потім упав на землю, після чого стався вибух.

Для гасіння пожежі прибули пожежники. На місці проводиться пошуково-рятувальна операція.

Представник Служби цивільного захисту Греції в ефірі грецької корпорації телерадіомовлення ERT припустив, що літак міг перевозити 12 тонн токсичних матеріалів. «Ми розглядаємо вантаж як небезпечний», – зазначив один із членів пожежної бригади. Місцевих жителів закликали зачинити вікна та не виходити з приміщень. Очевидці повідомляють про різкий запах та утрудненість дихання.

оренда квартири Львів

Новини