У Києві пролунали вибухи, загинув чоловік. Дитину та жінку вдалося врятувати

Фото: ДСНС

У Шевченківському районі Києва пролунали вибухи, у двох будинках відбувається порятунок і евакуація мешканців.

Про це в Телеграм повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Друзі! Кілька вибухів в Шевченківському районі. Бригади швидкої і рятувальники на місці.

У двох будинках відбувається порятунок і евакуація мешканців.»

Фото: Українська правда

В ДСНС України повідомляють, що рятувальники ліквідовують наслідки ворожого обстрілу у столиці. Зазначається, що 26 червня о 06:29 надійшло повідомлення про пожежу у Шевченківському районі столиці.

Пожежно-рятувальні підрозділи встановили, що внаслідок ворожого обстрілу, сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. Сталося загоряння на загальній площі 300 кв.м

Проводяться заходи по ліквідації пожежі та рятуванню людей. За попередніми даними, є постраждалі. На місці задіяно 19 од. пожежної техніки та 67 чол. особового складу.

«Київводоканал» повідомив, що о 06:25 було зафіксовано різке зниження тиску в водопровідній мережі в Шевченківському, Святошинському, Подільському, Солом’янському, Голосіївському районах. За попередньою інформацією це пов’язано з вибухами.

Тим часом, як зазначив у Телеграм голова Київської ОВА Олексій Кулеба, сьогодні вранці ворог вдарив по столиці. В області працювала ППО – збито одну ракету. Залишки ракети впали на околицях одного з сіл району.

Оновлено. Згодом міський голова Києва Віталій Кличко додав, що у житловому будинку в Шевченківському районі, куди влучила ракета, тривають пошуково-рятувальні роботи. Під завалами є люди. Частину мешканців евакуювали, двох постраждалих госпіталізували.

Фото: Віталій Кличко, Телеграм

А під час брифінгу додав, що голоси людей чути під завалами, їх намагаються дістати. Згодом стало відомо, що вдалося евакуювати семирічну дівчинку. Вона жива. Зараз рятують її маму.

Фото: ДСНС

Як повідомив радник голови МВС Антон Геращенко, внаслідок ворожого обстрілу загинув чоловік.

Його жінку дістають з-під завалів. Раніше рятувальники винесли з будинку їхню 8-річну дитину, вона лікарні.

Геращенко наголошує, що 36-річна жінка під завалами – громадянка Росії.

Згодом стало відомо, що жінку вже дістали з-під завалів, її забрали медики.

Фото: Українська правда

Одна з російських ракет вранці 26 червня влучила в дитячий садок у Шевченківському районі Києва. Там ніхто не постраждав, зруйнований майданчик і кілька гаражів. На місці дитячого майданчика тепер велика вирва.

оренда квартири Львів

Новини