У Київ приїхав Борис Джонсон: тет-а-тет зустрічається із Зеленським. Оновлено

Фото: Андрій Сибіга, Фейсбук

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон прибув до Києва з візитом і зараз проводить зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це у Фейсбук повідомив заступник голови Офісу президента Андрій Сибіга.

«Прямо зараз візит Бориса Джонсона до Києва розпочався з тет-а-тет зустрічі з президентом Зеленським».

Андрій Сибіга також наголосив, що Велика Британія лідер у оборонній підтримці України. Лідер в антивоєнній коаліції. Лідер в санкціях щодо російського агресора.

Як повідомляє ВВС, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який прибув до Києва з неанонсованим візитом, представив Володимиру Зеленському пропозиції щодо посилення військової допомоги.

Зокрема, буде обговорена довгострокова підтримка України з боку Великої Британії, а прем’єр-міністр представить (Зеленському) новий пакет фінансової та військової допомоги.

Про частину цього пакету вже відомо. Зокрема, після російського обстрілу залізничної станції у Краматорську, Британія оголосила, що надасть Україні додатково ПЗРК Starstreak і протитанкову зброю, а також іншу військову техніку на суму понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

А 8 квітня міністр оборони Британії Бен Воллес  повідомив, що Британія надасть Україні бронемашини «Mastiff».

Нагадаємо, 21 березня таблоїд Daily Mail повідомив, що Джонсон розглядає можливість поїздки до Києва, щоб продемонструвати підтримку боротьбі України проти РФ.

Однак тоді спецслужби не радили йому це роботи через загрози безпеки.

оренда квартири Львів

Новини