Новини

У Львівському ОХМАТДИТІ відкрили першу сімейну кімнату

У сімейній кімнаті європейського зразка є всі зручності – диван, тумбочки на ключ для зберігання речей, холодильник і пеленальний столик. У ній є міні-бібліотека, а ще комфортні розкладні крісла, де рідні зможуть переночувати. У цій кімнаті батьки і родичі хворих дітей зможуть проводити час зі своєю малечею. Раніше ж родичам доводилося проводити з дітьмичас хіба що на коридорах.

 

За словами в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, попри надані ліки і догляд, психологічну підтримку і емоційну підтримку найкраще надають таки батьки, члени родини, відтак, наявність таких сімейних кімнат – дуже важлива.

Кошти на проект, а це майже один мільйон 200 тисяч гривень, виділила фундація Рональда МакДональда та інші спонсорські компанії. Усього за два місяці занедбану комірчину переобладнали в сімейну кімнату.

За словами виконавчого директора фундації «Дім Рональда МакДональда» Анастасії Зражевської, на наступний рік компанія запланувала відкрити ще дві таких кімнати в інших містах.

Щороку до Львівського Охматдиту потрапляє приблизно 17 тисяч дітей. Майже 70 відсотків з них – мешканці районів. Тож право не розлучатися дітям з батьками в лікарні – крок уперед. Невдовзі такі сімейні кімнати можуть облаштувати і в інших областях та лікарнях. Перебувати в ній можна абсолютно безкоштовно.

Залишити відповідь