Новини

У Львові можливе пікетування міськради через “ДНР та ЛНР”

Очільник Львівщини Олег Синютка звернувся в СБУ через карту на безпековому форумі. Голова ОДА обурився, що окупований Донбас на мапі позначили як «People’s republics of Donetsk and Luhansk», тобто, Луганська й Донбаська народні республіки.

Посадовець вважає такий вчинок посяганням на державний суверенітет і територіальну цілісність держави. Відтак, наполягає, аби цей факт розслідували правоохоронці.

 

Натомість організатори форуму назвали ситуацію із картою дрібним інцидентом, який не вартий значної уваги. Мапу, начебто, розробляли не вони, а учасники заходу з-за кордону. Й вона, мовляв, демонструє присутність російських військ на нашій території. Притому, Україна– зображена цілісною.

Віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд прокоментувала ситуацію так: “Крім пана Синютки, ніхто з учасників форуму не помітив, я би точніше сказала, не мав жодних сумнівів, що ця територія зображена як частина території України. Єдина може бути претензія висловлена, що там немає лапок».

Однак, представники громадських організацій та учасники АТО не згодні з таким ставленням до питання і оголосили, що сьогодні пікетуватимуть міську раду, адже саме її працівники, на їх думку, готували карту для форуму.

Залишити відповідь