Новини

У Львові набирає обертів ініціатива «Runday»

Декілька десятків львів’ян уже більше року збираються у Стрийському парку для колективного забігу. Свою ініціативу учасники прозвали «Runday», адже попри дощ, сніг чи поганий настрій щотижня вони повинні здолати  дистанцію у 5 км. Дистанція, кажуть організатори, оптимальна і для початківців, і для професійних спортсменів. Останні пробігають з блискавичною швидкістю, іншим дозволяють навіть пройти шлях. Головне – це зустріч на фініші.

Серед бігоманів – професійні спортсмени й новачки, є діти і навіть люди похилого віку. Хтось із них готується до марафонів, а хтось таким чином надихається на увесь тиждень. «Runday» – закордонна традиція, яка набирає обертів в Україні.

Свою компанію учасники називають «Рандеівцями», а для занять бігом зібралися винятково через соцмережі. Ідея не нова, такі забіги роками відбуваються у різних містах світу, втім українців надихнули саме британці.

Співорганізатор «Runday» в Україні Євген Кузик розповів, що забіги, вони називаються ПаркРан, існують в Британії і ще в 9 країнах світу. За його словами, практично в 900 парках світу є така традиція, тому долучитися вирішили й українці. Перед пробігом проводять обов’язкову розминку, а для тих, хто прийшов вперше, – ознайомлення із маршрутом.

Забіги безкоштовні і відбуваються лише раз на тиждень. Єдине – потрібно зареєструватись на сайті і отримати свій унікальний номер.

Такі ж забіги влаштовують у 5 містах України.

 

Залишити відповідь