Новини

У Львові нова жертва кору

У Львові від кору померла 3-річна дитина. Дівчинка підхопила вірус, бо не була щеплена, разом з тим хворіла на бронхіальну астму. За словами медиків, кір дав ускладнення, тож врятувати дитину не вдалось.

Ситуація з кором у Львові залишається напруженою. У місцевому коледжі імені Івана Труша виявили 6 випадків захворювання, четверо людей шпиталізували до інфекційної лікарні, двоє лікуватимуться вдома. Більшість інфікованих – учні навчального закладу.

Тим часом керівництво львівського підприємства “Бадер-Україна” готове закупити спеціальний препарат, аби хоч якось захистити працівників від кору. Хворих за останню добу побільшало – їх уже 24. Загалом на підприємстві працюють 1800 людей. Тож керівництво шукає потрібні препарати, і домовляється з медиками, які робитимуть маніпуляції.

Медики зазначають, Львівщина увійшла до п’ятірки областей країни, де кількість хворих на кір лише збільшується. Щодня лікарі фіксують від 20 до 35 випадків. А з початку року кором у області уже перехворіло 879 осіб. Більшість – це діти, 80% з яких не були щеплені. Тож лікарі закликають батьків все ж зробити ін’єкції. Для дітей вакцини у амбулаторіях є у достатній кількості, а от дорослі щепитись не зможуть, препаратів не має. Аби захиститись, їх потрібно шукати самотужки.

Залишити відповідь