Новини

У Львові продовжують арештовувати комунальні маршрутки

Львів на межі транспортної кризи через власні борги. Правоохоронці продовжують затримувати комунальні маршрутки АТП-1. Через те, що місто досі не виплатило Львівському автобусному заводу 20 мільйонів гривень. Це позика 7-річної давнини за придбані транспортні засоби ще до Євро-2012. Загалом Мін’юст оголосив у розшук 160 комунальних автобусів, з них 65 – нових “Електронів”. Зараз на штрафмайданчику уже 12 одиниць великогабаритного транспорту.

У АТП-1 застерігають, якщо місто не погасить заборгованість, за деякий час на маршрути буде просто нічим виїжджати. До того ж водії, чий транспорт уже затримали, наразі залишилися без роботи.

У міській раді наголошують, що кошти на погашення боргу є. Однак, виплачувати позику у мерії вимушені не ЛАЗу, а київській фірмі «Оптимум Фактор», співвласником якої ніби то є Таїсія Саніна – дружина екс-керівника ЛАЗу Ігоря Чуркіна, який і довів завод до руїни. Проти сплати виступають громадські активісти. Натоміть представники компанії «Оптимум Фактор» причетність до російського бізнесу заперечують і наполягають, що Таїсія Саніна уже давно не є співвласником фірми.

Головний юрист міськради Гелена Пайонкевич визнає, що наразі з алгоритмом дій у цьому питанні мерія не визначилася. Натомість у Ратуші вирішили створити нове комунальне підприємство.

Залишити відповідь