У Львові відкрили Офіс підтримки військовослужбовців та членів їх сімей

Фото: ЛОВА

Юридична, соціальну та психологічну допомогу військові та їхні родини тепер можуть отримати в одному місці. У Львові у Палаці мистецтв відкрили Офіс підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей. Як він працюватиме і які послуги надаватиме –   в ефірі «Першого Західного» розповіла координаторка Офісу Анна Кузюта.

«Ми працюємо в тестовому режимі вже кілька днів. Команда офісу – це представники військових підрозділів ЗСУ, працівники соцзахисту, юристи і також волонтери. Сьогодні – це десь 30 осіб.  Ми ще навіть не порахували, бо команда росте щодня», – розповіла координаторка.

За її словами, місце розташування Офісу підтримки вибрали не випадкове. Він став продовженням роботи Гуманітарного штабу, який почав працювати з перших днів війни у Палаці мистецтв.

«Ідея полягає в тому, щоб це був такий собі прототип військового ЦНАПу. Тому, що ми розуміємо, що сьогодні тисячі людей на війні, їхні родини мають дуже різноманітні проблеми. І все це треба оперативно вирішувати. І не завжди люди знають куди звернутись», – пояснює Анна Кузюта.

В офісі можна отримати інформацію щодо отримання соціальних виплат, збору документів, пошуку зниклих та полонених, психологічну та юридичну допомогу. Від початку роботи Офісу, туди вже звернулось 50 осіб. За словами Анни Кузюти, третина звернень – це надзвичайно складні питання, які стосуються зниклих безвісти, пошуку полонених та евакуації тіл загиблих. Решта  – це соціальні питання. Їх вирішити найлегше. Офіс запрацював завдяки підтримці Львівської обласної військової адміністрації та львівським підрозділам ЗСУ.  

В приміщенні Палацу мистецтв також продовжує працювати Гуманітарний штаб. Але, як розповів директор Палацу мистецтв Юрій Візняк, його роботу трохи відкоригували. Тепер допомогу продуктами харчування надають лише матерям і дружинам військовослужбовців з інших областей та багатодітним родинам.

«Є певні питання наповнення складів продуктами харчування. Хоча продовжуємо надавати допомогу одягом, дитячими візками, дитячим харчуванням. З цим в нас все є нормально», – говорить Юрій Візняк. За його словами, від початку війни Гуманітарний Штаб опрацював 38 тисяч заявок. Половина з них стосувалась допомоги військовослужбовцям. Зокрема, передали армії близько 12 тисяч сухпайків, 3,5 тисячі аптечок, 5 тисяч карематів, 8 тисяч ящиків медпрепаратів, які були відправлені військовим госпіталям.

Офіс підтримки родичів військових працює на вулиці Коперника, 17 з 10:00 по 18:00 у робочі дні. Телефон цілодобової гарячої лінії: +38 068 260 68 15.

оренда квартири Львів

Новини