Новини

У Львові завершився чемпіонат України зі снукеру серед ветеранів

Змагання для спортсменів, яким більше сорока років, організувала Національна Федерація Снукеру України. Такий турнір провели вперше.

Принцип гри у снукер полягає у тому, аби з допомогою кия та білої кулі загнати до луз 15 червоних і – по черзі – ще шість кольорових снарядів. Кожна забита кулька приносить певну кількість балів. Голова правління федерації снукеру України у Львівській області Юрій Семко розповів, що федерація снукеру України вперше за свою історію проводить такі змагання і вперше вони проходять у Львові.

До міста Лева на змагання прибули учасники зі всієї України. Загалом їх двадцять троє. Мета змагань – не лише визначити найкращих снукеристів, але й залучити до цієї кмітливої гри молодих спортсменів. Адже в клубі діє Дитяча Академія снукеру. Тут заняття проводять професійні тренери.

 

Учасники змагань називають снукер насамперед інтелектуальним видом спорту. Хоча і сил він вимагає чимало – боротьба за першість цього разу тривала майже 5 годин, а володарем призового фонду та кубка став Олег Васьковський. Чоловік розповідає: гра була дуже напруженою, адже суперник професіонал і його хороший друг. Однак із рахунком 4:1 він виборов першість.

Чемпіонатом задоволені і учасники, і організатори. А на 2018 рік уже запланували мінімум п’ять турнірів зі снукеру всеукраїнського масштабу.

Залишити відповідь