У Пентагоні не вважають, що Україна втратила Донбас

Фото: АрміяInform

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що за оцінкою американської сторони Україна ще не поступилася Донбасом на користь Росії.

Про це Міллі заявив у середу на брифінгу, повідомляє «Європейська правда».

За його словами, після тримісячної військової кампанії на Донбасі Росія досягла «дуже мало» здобутків, а тактичні досягнення коштували російським військам дуже дорого.

«Вона (війна) дуже інтенсивна, багато насильства – десятки тисяч артилерійських снарядів кожні 24 години, багато втрат з обох сторін, багато руйнувань у селах і так далі», – сказав Міллі.

«По суті, ціна (війни) дуже висока, завоювань мало, в Луганській та Донецькій областях іде жорстока війна на виснаження. Щоб відповісти на ваше запитання про те, чи втрачено Донбас – ні, ще не втрачено. Українці змушують росіян платити за кожен дюйм території, яку вони здобули», – наголосив генерал.

Він додав, що просування російських військ «вимірюються буквально сотнями метрів, у деякі дні може бути кілометр-два, але не більше».

Як повідомлялося, міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що війна Росії проти України перебуває «на критичному етапі», тож підтримка Києва Заходом відіграє важливу роль.

У середу в онлайновому форматі відбулося четверте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

За її підсумками стало відомо, що в новому пакеті військової допомоги США для України, який мають оголосити цього тижня, передбачені ще чотири ракетні системи HIMARS і боєприпаси до них та раніше переданих гаубиць.

оренда квартири Львів

Новини