Новини

У Підкамені відновлять монастир XV століття

Аби село стало родзинкою паломницького туризму, у Підкамені відновлять старовинний монастир. Задум втілять за грантові кошти від Європейського союзу. Їх Львівщина отримала завдяки перемозі у міжнародному конкурсі транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна».

Сьогодні у ЛОДА презентували проект реконструкції комплексу. Наразі підготували документацію, на початку червня – оголосять тендер. Уже в серпні його переможці розпочнуть реставраційні роботи.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус розповів, область має можливість залучити понад 25 мільйонів гривень, це 800 тисяч євро, на реставрацію дзвіниці. Вона є головною окрасою цього монастиря, адже вона має висоту понад 50 метрів та дуже гарні краєвиди навколо.

Крім того, 10% від озвученої суми, за умовами проекту, мають додати з обласної скарбниці. Монастир у Підкамені стане центром транскордонного паломницького маршруту, який охопить Львівщину, а також –  польські містечка. Тож уже від червня, аби зацікавити потенційних вірян-туристів, обиратимуть найпривабливіші релігійні об’єкти на цих територіях. Їх позначать на онлайн-мапі.

Залишити відповідь