У росіян новий дедлайн  – 22 червня, – Олег Жданов

Фото: ЗСУ

Як не 10 червня, то 22-ге. У російської армії змінився дедлайн взяття Сєверодонецька. Про в ефірі «Першого Західного» заявив військовий експерт Олег Жданов.

«Для РФ взагалі не проблема призначити дедлайн (крайній термін- ред.), а потім його декілька разів перенести. Якщо я не помиляюсь, це вже третій дедлайн. Спочатку було 9 травня. Потім було 1 червня. Зараз – 10-те.  А вже є новий  дедлайн – 22 червня», – говорить експерт.

На його думку, це стається через те, що в Росії війною керують політики. І військові  штурмують нашу оборону саме через політичні завдання. Що, є добрим для України.

«Не вийшла одна дата – вони призначають іншу. І знову починають штурмувати наші позиції.  Але я думаю, що з кожним таким дедлайном їм стає все важче тому, що ми наносимо їм вогневе ураження, вони втрачають особовий склад. У них знижується якість фахової підготовки військовослужбовців, так і техніки, яку вони застосовують. А у нас – навпаки. В нас техніка покращується», – вважає Олег Жданов.

Про те, що в російської армії – кепські справи свідчить ще той факт, що вони знімають військових з одного напрямку і перекидають на інший. Олег Жданов наголошує, що це вперше за всю війну.

«З запорізького напрямку були зняті війська і вони вже другу добу кудись рухаються. Раз другу добу і не з’явились на херсонському напрямку, то, швидше за все, вони рухаються в бік Сєвєродонецька», – вважає експерт. При цьому він говорить, що кількісна перевага ще нічого не означає, бо українці беруть якістю. Українська артилерія зараз тримає паритет з російською, попри їхню кількісну перевагу.  

Тому, на його думку, в нас великі шанси втримати Сєвєродонецьк. Якщо наступного тижня прийдуть MLRS або HIMARS, то тоді шанси України ще збільшаться.

оренда квартири Львів

Новини