У Стамбулі завершилася інспекція першого судна з українським зерном

Фото: Anadolu

Представники Спільного координаційного центру в Стамбулі завершили інспекцію суховантажного судна Razoni – першого судна, що пройшло «зерновим коридором» з портів Одеси.

Інспекцію було проведено в середу поблизу Стамбула – пише агенція Anadolu.

У Міноборони Туреччини повідомили, що судно пройде через турецькі протоки і візьме курс до порту призначення – Тріполі на півночі Лівану.

В оборонному відомстві розповсюдили фотографії роботи групи, яка інспектувала судно під прапором Сьєрра-Леоне протягом півтори години.

Фото: Міноборони Туреччини

Судно Razoni з вантажем 26 тис. тонн кукурудзи кинуло якір у Стамбульській протоці (Босфор) увечері (о 21.00 за місцевим часом) 2 серпня.

Тим часом, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков подякував ООН та Туреччині за забезпечення безпеки вивезення зерна.

«Дякую наших партнерів з ООН та Туреччини за виконання параметрів ініціативи безпеки. Розраховуємо, що також успішно пройдуть й інші судна з українським продовольством», – зазначив він.

За його словами, уряд очікує експортувати близько 20 млн тонн торішнього врожаю. Він зазначив, що вже зібрано понад 6 млн. тонн нового, а загальний прогноз нового врожаю на рівні 50-60 млн. тонн зерна.

Нагадаємо, 1 серпня вранці міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що з Одеси відчалило судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис. тонн української кукурудзи.

оренда квартири Львів

Новини