У центрі Чернігова на виставці спрацювала бойова зброя: постраждали 3 дітей

Фото: Суспільне Чернігів

В історичній частині Чернігова на виставці спрацювала бойова зброя, постраждали 3 дітей, одна з них у важкому стані.

Як зазначив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, в історичному центрі Чернігова, на заході, що передбачав інтерактив для дітей, чомусь була і експозиція з бойовою зброєю, яка спрацювала. Троє дітей постраждали, серед них 2-річний хлопчик, він у тяжкому стані.

«Пораненим надають медичну допомогу. На місці працюють слідчі, які з’ясовують походження небезпечних експонатів.»

Чаус пообіцяв, що винні будуть покарані.

Як уточнили, у Чернігівській міській раді, надзвичайна подія сталася біля художнього обласного музею ім. Галагана, на Валу. Вибух пролунав близько 13:30.

«Під час заходу, де була представлена виставка боєприпасів, один із них здетонував, попередньо – це був протитанковий снаряд, який влучив у дах одного із приватних будинків, новобудову, в цьому мікрорайоні».

У міськраді наголосили, що жодних офіційних дозволів на проведення цього заходу влада не надавала, а також не отримувала повідомлень про його проведення.

Серед постраждалих троє неповнолітніх дітей та двоє дорослих.

За даними Суспільного, 10-річний хлопчик тримав РПГ і натиснув на курок – у результаті чого зброя спрацювала. Хлопчика оглушило, нині він з мамою та 12-річним братом у травмпункті, їх оглядають лікарі. Ще одна дитина в реанімації.

оренда квартири Львів

Новини