У Туреччині готують зустріч Лаврова і Кулеби, а потім – президентів

Фото: Еспресо

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоґлу розповів, що в рамках перемовин щодо перемир’я спершу Україна та Росія проведуть зустріч міністрів закордонних справ Дмитра Кулеби й Сергія Лаврова, а лише потім – президентів.

Про це повідомляє турецьке державне видання «Анадолу», інформує Українська правда.

«Туреччина в усі періоди виступала за мир та законність. Ця війна рано чи пізно завершиться.

Щодо ймовірних сценаріїв, то спочатку відбудеться зустріч на рівні глав МЗС, а потім президентів. Ми виступаємо за те, щоб ці зустрічі пройшли у Туреччині. Обидві сторони, в принципі, підтримують ідею проведення переговорів у нашій країні».

Водночас Чавушоґлу визнав, що світлини та відео зі зруйнованих українських міст кидають тінь на процес перемовин.

Він додав, що трагедія в Бучі – це сором для людства. Звірства російських окупантів турецький міністр окреслив неприпустимими та нелюдськими.

Однак Туреччина досі виступає за проведення дипломатичних перемовин для досягнення миру та пропонує своє посередництво.

Туреччина веде перемовини з Україною та Росією задля евакуації населення Маріуполя морським шляхом.

7 квітня міністр закордонних справ РФ Лавров заявив, що українські переговорники нібито відійшли від пропозицій, погоджених на очному раунді перемовин у Стамбулі 29 березня. Офіс президента України відреагував, що росіяни просувають провокацій задля тиску.

6 квітня президент Володимир Зеленський сказав, що радники глав уже семи країн готові обговорювати зміст міжнародної угоди про гарантії безпеки для України.

оренда квартири Львів

Новини