Україна дасть відповідь, якщо Білорусь почне наносити удари, – Сергій Грабський

Фото: hromadske.radio

Україна не буде зволікати і дасть відповідь, якщо північ і захід України почнуть обстрілювати із Білорусі. Так вважає військовий експерт Сергій Грабський.

Про це він розповів в ефірі  «Першого Західного».

«Будь-яка ціль, яка становить загрозу для наших громадян і військовослужбовців, є законною ціллю ЗСУ. І я думаю, що ми навряд чи будемо зволікати. Захід України є для нас надзвичайно важливим центром постачання озброєння і бойової техніки і ми маємо прикривати цей напрямок. Зокрема, так званий північний коридор:  Ягодин-Ковель-Сарни – це наша життєва артерія. Тому в мене немає жодних сумнівів, що ворог має отримати достойну відсіч. Тому говорити про ефективність ударів противника в цьому напрямку – я б не став», – вважає Сергій Грабський.

Він також пояснив, що спільні білорусько-російські льотні навчання, які розпочались в Білорусі 16 січня, є черговою ланкою у ланцюгу дій і заходів, починаючи з середини квітня минулого року, коли там почали проводити навчання. З одного боку вони мали продемонструвати боєздатність їхніх збройних сил, а з іншого – і відволікти ресурси ЗСУ, щоб не допустити їх перекидання на інші напрямки.

 Крім того, на його думку, створення ударного повітряного угрупування під час цих навчань є логічним.

«Противник готується. І навіть з переліку тих задач, які він задекларував, виходить те, що вони готуються щонайменше до провокацій, до демонстраційних дій. А щонайбільше – до проведення масштабних повітряних операцій проти північних районів Заходу України», – зауважив експерт.

Водночас Грабський зауважив, що вразити Львів ракетами С-300, С-400, яких у росіян є дуже багато, буде важко, оскільки їхня дальність складає 160-200 км.

оренда квартири Львів

Новини