Україна розраховує на отримання від партнерів потужних систем ППО – Зеленський

Фото: ОПУ

Україна потребує надійного захисту від російських ракетних ударів і розраховує на прибуття в Україну потужних систем ППО. Це важливо, бо дасть змогу повернутися додому жінкам і дітям.

На цьому президент Володимир Зеленський наголосив під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів з прем’єр-міністром Ірландії Міхолом Мартіном у Києві.

За його словами, терміни закінчення війни залежать від міжнародного санкційного тиску на державу-агресора та постачання Україні необхідного озброєння.

Зеленький зазначив, що в Україні триває «відкрита терористична акція з боку РФ, яку складно назвати навіть війною». Президент нагадав про звірства, які чинили російські військові проти цивільного населення на території нашої країни.

Відповідаючи на запитання про те, як довго триватиме війна, Володимир Зеленський зазначив, що це залежить від того, коли Росія зрозуміє, що вона скоїла, і почне залишати територію України.

«Це гуманний момент, і я не дуже вірю, що вони це самостійно можуть зрозуміти. Тому друге – як весь світ тисне на Росію та витісняє їх з нашої землі. Ми – на полі бою зі зброєю, а весь світ – санкційно, політично, допомогою та швидким постачанням нам зброї, посилюючи нас і роблячи це разом», – зазначив він.

Президент наголосив, що РФ має почати думати про мир. Для цього потрібно продовжувати потужний санкційний тиск.

«На жаль, знаходяться ще деякі союзники, які допомагають РФ чи її бізнесу», – зазначив Зеленський.

Крім того, як наголосив він, важливою є безпекова ситуація в Україні. Зокрема, наша держава потребує надійного захисту від російських ракетних ударів.

«Як би не розгорталася війна на полі бою, але пріоритет все ж таки – безпека неба. Ми всі розраховуємо та маємо підтвердження, поки що теоретично, але розраховуємо на прибуття в Україну потужних air defense system. Це важливо, бо дасть змогу повернутися додому жінкам і дітям», – переконаний Президент.

За його словами, перелік необхідного озброєння та систем ППО підготовлено й передано партнерам України.

оренда квартири Львів

Новини