Україна веде перемовини щодо евакуації 60 людей з «Азовсталі» – Верещук

Фото: МінТОТ

Україна наразі веде перемовини про евакуацію 60 людей з «Азовсталі» в Маріуполі, де українські військові понад два місяці продовжують тримати оборону попри оточення військами РФ.

Інформацію про кількість людей підтвердила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляє Суспільне.  

Раніше вона наголосила, що перемовини ідуть складно.

«Там декілька сотень поранених, їх треба рятувати в першу чергу, бо щодо всіх одразу росіяни не погоджуються. Отже, спочатку важкопоранені й медики, їх дійсно 60 осіб», – повідомила Верещук.

Нагадаємо, 12 травня віцепрем’єрка Ірина Верещук заявила, що ведуться перемовини щодо звільнення 38 важкопоранених бійців з «Азовсталі». Крім бійців «Азову», там перебувають ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, бійці СБУ, поліцейські та тероборона.

Президент Володимир Зеленський заявив, що, за висновками керівництва Збройних Сил України, на сьогодні не існує воєнного шляху для деблокади частково окупованого Маріуполя – українські захисники тримають там оборону на території комбінату «Азовсталь».

оренда квартири Львів

Новини