Українці мають мати план B на зиму – ексдепутатка Вікторія Войціцька

Фото: report.if

Українці мають готуватись до можливого відключення тепла, газу і електропостачання взимку. Ворог може вдарити ракетами по важливих об’єктах критичної інфраструктури в зимовий період. Готуватись до надзвичайних ситуацій мають, як самі мешканці, так і місцеві громади. Так вважає народна депутатка 8-го скликання Вікторія Войціцька.

Про це вона розповіла в ефірі «Першого Західного».

«Мешканцям завжди треба мати план В для своєї родини – куди переїхати на той час: до родичів близьких чи далеких, у села, де буде своє опалення і можливість приготувати їжу. Чи може грубку включити, щоб якось це використати. Так само громадам треба готуватись, що у них буде певна кількість людей, які не зможуть виїхати: люди похилого віку, люди, які мають проблеми зі здоров’ям», – розповідає ексдепутатка.

Тому соціальні служби територіальних громад, на її погляд, мають скласти список людей, яких, ймовірно, треба буде перемістити в пункти обігріву. За словами Войціцької, громади мають розраховувати, що таких може бути приблизно від 10 до 30% мешканців.

Пункти обігріву, на її думку, можна розмістити в школах, садочках, де поруч є туалети, кухні, медпункти, бомбосховища  і де можна поставити твердопаливні котли, щоб обігрівати приміщення. І громади мають вже йти до мешканців і розмовляти з ними про це.

Готуватись до зими, за словами ексдепутатки, мають і енергетичні підприємства.

«Енергетика в нас складається з державного сектору і приватного. В приватному секторі ті ж лінії електропередач, ті ж газогони – дуже багато було зруйновано в перші місяці війни. У компаній нема грошей, щоб піти і купити оцей ремонтний запас, щоб якщо влучили в лінію електропередач або газогон – приїхати і це швидко поремонтувати. Тому держава має до них звернутись і спитатись: «Що вам треба? Ми вам це профінансуємо, або наші міжнародні партнери це зроблять», –  переконана Вікторія Войціцька.

оренда квартири Львів

Новини