Управлінців Городоцької тергромади поменшало через мобілізацію

Фото: horodok-rada.

Городоцька громада збідніла на управлінські кадри. Секретар Городоцької міської ради, заступник голови, староста села, три депутати міської ради мобілізувалися до ЗСУ. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів голова Городоцької територіальної громади Володимир Ременяк. Він пожартував, що так можна створювати окремий городоцький загін.  

«Я маю відповідальність перед громадою. Але якщо я буду розуміти, що буду більш потрібний на фронті, а не тут, зі своїми управлінськими вміннями, я обов’язково теж візьму зброю до рук», – говорить Володимир Ременяк. Але і тут в тилу, мешканці Городоччини знаходять як допомагати армії. За словами управлінця, громада вже передала на фронт 14 автомобілів.

Також у Городоцькому народному домі розгорнули гуманітарний штаб. «На початку ресурсу, якого ми туди акумулювали на волонтерських засадах, було достатньо. Ми готували допомогу на схід, південь, Київщину. Але нині цього людського ресурсу стає щораз менше. Тому зараз ми зосередились лише на харчуванні внутрішньо переміщених осіб в себе на території», – говорить голова.

На вчора в Городоцькій громаді проживали 1734 зареєстровані тимчасово переміщені особи. Але Володимир Ременяк вважає, що це не повне відображення реальної цифри. «Два тижні назад я казав, що цю цифру можна множити на два. Зараз я кажу, що можна якийсь відсоток додати, але не на два множити. Бо люди почали реєструватись, їм потрібна реєстрація для отримання допомоги. Також це потрібно для власників приватного сектору, де живуть переселені. Бо вони подають на відшкодування вартості комунальних послуг», – говорить голова громади. Тому навантаження на їхній Центр надання послуг зараз є дуже велике.

Управлінець наголошує, що більшість їхніх внутрішньо переміщених осіб живуть в приватному секторі.

Але є в громади і проблеми, зокрема з бюджетом.

«В нас був невиконаний бюджет в березні. Бо в нас на території громади є бюджетоформуючі підприємства, які в стані воєнного часу втратили свої ринки. І це суттєво відобразилось на бюджеті. Ми прораховували наші можливості, і я думаю, що добре було би, якби ми бюджет виконували на ¾. Це би дозволяло нам виплачувати поточні видатки і ті речі, які є необхідні в першу чергу», – вважає Володимир Ременяк. Зараз в міській раді шукають на яких необов’язкових виплатах можна зекономити.

оренда квартири Львів

Новини