В Курській області підірвали опори електропередач та частину залізниці – росЗМІ

Фото: Baza

Українці нібито тричі за поточний місяць підривали опори ліній електропередач, через які Курська АЕС постачає електрику на інші російські об’єкти. Також повідомляється, що у Курській області 16 серпня невідомі підірвали частину залізниці, якою ходять лише вантажні потяги.

Зокрема, як повідомляють росЗМІ з посианням на ФСБ Росії, 16 серпня ФСБ РФ заявила, нібито «4, 9 та 12 серпня у Курчатовському районі Курської області українськими диверсійними групами скоєно підриви шести опор високовольтних ліній електропередач (110, 330 та 750 кВ), через які Курською АЕС здійснюється енергопостачання <…> як регіону, так і сусідніх суб’єктів».

За твердженням спецслужби РФ, «дії диверсантів призвели до порушення технологічного процесу функціонування АЕС».

Ця заява ФСБ пролунала на тлі заяв української влади про обстріли російськими військовими захопленої ними Запорізької АЕС та закликів міжнародної спільноти демілітаризувати ЗАЕС для уникнення загрози ядерної катастрофи.

Крім того, російські ЗМІ повідомили про підрив частини залізниці у Курській області РФ.

Зазначається, що пошкодження залізничних колій помітив обхідник. Він передав інформацію начальству, а там уже викликали силовиків.

Подивитися на пошкоджену рейку з’їхалися понад десяток різних поліцейських та фахівців.

За словами слідчих, хтось заклав вибуховий пристрій вагою близько 200 грамів у тротиловому еквіваленті під рейку та здійснив підрив.

Поліція пройшлася навколишніми селами й поговорила з жителями, але ніхто з місцевих нічого підозрілого не помітив.

оренда квартири Львів

Новини