В Мелітополь прибув ешелон застарілих танків Т-62 – Запорізька ОВА

Фото: Еспресо

Ешелон застарілих танків Т-62, який росіяни все-таки зняли з консервації, сьогодні прибув до Мелітополя. Танки оснащені гарматами із калібром 115 мм.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

«Російські окупанти продовжують здійснювати активну підготовку до наступальних дій на Запорізькому напрямку. Ворог обстріляв позиції наших військ та цивільну інфраструктуру в районах Оріхова та Гуляйполя, а також здійснив авіаційні удари та артилерійські обстріли в районах Полтавки. Однак росіяни продовжують зазнавати втрат особового складу та військової техніки. Регулярно надходить інформація щодо зосередження значної кількості поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації в лікувальних закладах тимчасово анексованого Криму.

Ешелон застарілих танків Т-62, який росіяни все-таки зняли з консервації, сьогодні прибув до Мелітополя. Танки оснащені гарматами із калібром 115 мм. Цікаво, як вони горять від Джавелінів і NLAW.

Тим часом загарбники поширюють повідомлення про те, що в мелітопольській дитячій бібліотеці «Мальвіна» знайшли «літературу нацистського змісту». Як доказ росіяни наводять відео. Але уважне око помітить, що літературою нацистського змісту вони вважають книги з історії України.

У Михайлівській громаді окупанти починають виплачувати гроші пенсіонерам і бюджетникам у рублях – в індивідуальному порядку і «за дзвінком», мовляв, аби не створювати черг. Втім є вірогідність, що таких «індивідуальних виплат» зовсім мало і це намагаються приховати. Також росіяни в Михайлівці змушують підприємців розраховуватися як гривнями, так і рублями. Якщо хтось відмовиться, то погрожують штрафними санкціями.

Сьогодні до селища Кирилівка зайшло 30 одиниць російської техніки. За повідомленням місцевих жителів, майже на кожному перехресті стоять БТРи. Також є ймовірність, що кирилівські бази відпочинку можуть стати прихистком для окупантів та, у результаті, постраждати від мародерства, як це було у Бердянську.

Телеграм-канали окупантів повідомляють, що почалася підготовка інфраструктури та співробітників для видачі російських паспортів мешканцям Запорізької області.

​За фактом сьогоднішньої ракетної атаки по Запоріжжю прокуратура розпочала кримінальне провадження. Нагадаємо, що 25 травня військовослужбовці країни-агресора завдали 4 ракетні удари по Запоріжжю. Внаслідок ворожого обстрілу загинула жінка, є пораненні. Пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, будівлю торговельного центру та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

До слова, міноборони росії заявило, що ракетний удар по торговельному центру – це «знищення цеху заводу «Мотор-Січ»». При цьому загарбники спробували підтвердити свою брехню відео із камер внутрішнього спостереження магазину. На кадрах чітко видно, що вибухає цивільна інфраструктура.»

оренда квартири Львів

Новини