В Мостиськах немає проблем з виконанням бюджету, – голова громади

Фото: volyninfa

Війна – не перешкода. Свій бюджет Мостиська громада за перший квартал виконала на 104%. А за квітень – на 76%. Про це в ефірі «Першого Західного» повідомила голова Мостиської міської громади Мирослава Пельц.

За її словами, секрет таких показників в тому, що у них всі сплачують податки.

«Великого бізнесу у нас немає. Зате працює малий і середній бізнес. Але все відбувається в тандемі: влада і бізнес. І всі без винятку, сплачують податки», – говорить голова громади.

Водночас Мирослава Пельц розповіла про виклик для мешканців, який принесла їм війна.  Громада знаходиться біля кордону, відтак, їхню територію за цей час перетнули сотні тисяч біженців.

«В одну ніч ми почали харчувати людей тому, що було дуже холодно, було багато маленьких дітей, люди йшли пішки до 30 км. Відтак, харчування людей перейшло навіть в наш обов’язок», – розповіла керівниця громади. За її словами, з бюджету ТГ на харчування біженців з медрезерву виділили 300 тисяч гривень.

Для допомоги біженцям було залучено багато мешканців громади.

«Наші партнери з Польщі доставляли гуманітарну допомогу до кордону, а наші люди звідти її забирали, перевантажували. Було дуже багато питань і роботи, до якої залучали і всіх працівників міської ради», – розповідає Мирослава Пельц.  

В Мостиськах також вже два тижні працює польовий шпиталь з Ізраїлю. Там лікуються і місцеві жителі, і біженці. В середньому, він приймає до 200 людей в день. Але інколи лікарі закладу відвідують і сусідні громади.

Зараз, за словами Мирослави Пельц, в Мостиській громаді зареєструвалось 1600 переселенців. Але є і такі, які не реєструються, тому точної кількості внутрішньо переміщених в Мостиськах не знають.

оренда квартири Львів

Новини