В Офісі президента анонсують операцію з виведення людей із «Азовсталі»

Фото: полк Азов

Україна сподівається в п’ятницю 29 квітня евакуювати мирних жителів, які переховуються на металургійному заводі «Азовсталь» разом з останніми бійцями, які захищають Маріуполь.

В Офісі президента Володимира Зеленського повідомили «Reuters», що «сьогодні планується операція щодо виведення цивільного населення з заводу», але не уточнили подробиць.

За даними Української правди, евакуація цивільних із «Азовсталі» планувалася ще на четвер, 28 квітня, однак процес зупинив нічний авіаобстріл госпіталю на «Азовсталі».

Як переконують співрозмовники у владі, після евакуації цивільних Україна спробує провести евакуацію найбільш важких поранених із заводу.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що в четвер російські окупанти продовжували спроби штурму «Азовсталі», знову було перекрито рух в Лівобережному районі міста від парку Веселка.

«На штурм, окрім живої сили, було кинуто багато важкої техніки, зокрема танків. Успіху не досягнуто, тому обстріли та бомбардування тривають», – написав він у Telegram.

«Щодо евакуації. Просимо всіх очікувати на офіційну інформацію і, з розумінням ставлячись до актуальності та наших спільних переживань, утримуватись від висвітлення подій, навіть якщо вам стало щось відомо. Це дуже делікатна справа, тому дайте всім спокійно робити свою справу і не провокуйте формальні приводу для зриву», – закликав Андрющенко.

Нагадаємо, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш після зустрічі з Зеленським у Києві в четвер 28 квітня заявив, що ведуться інтенсивні обговорення щодо можливості евакуації з заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Напередодні Гутерріш відвідав Москву й запропонував президенту Росії Володимиру Путіну, щоб ООН координувала зусилля щодо евакуації з Маріуполя.

Координаторка ООН із гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані у четвер виїхала до Запоріжжя для підготовки до евакуації з Маріуполя.

оренда квартири Львів

Новини