В окуповану частину Запорізької області перекинули військових РФ з Маріуполя – ОВА

Фото: УНН

Мешканці Приморська, що у Запорізькій області, повідомили, що у бік Бердянська пройшла колона російських військових. А до Кам’янки Пологівського району заїхало багато військових РФ та техніки з Маріуполя.

Про це інформує Запорізька обласна військова адміністрація.

«Мешканці Приморська повідомляють, що сьогодні в бік Бердянська пройшла колона російських військових. А до Кам’янки Пологівського району заїхало багато військовослужбовців рф та техніки з Маріуполя.»

В ОВА також зазначають, що окупанти продовжують свої намагання організувати квазіреспубліки на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Є інформація про те, що на Херсонщині та Запоріжжі запровадили 19 «комендатур» загарбників.

А в Енергодарі загарбники увірвались до помешкання співробітника енерго-ремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця та розстріляли його з автоматичної зброї. Чоловіка шпиталізували до міської лікарні з численними кульовими пораненнями. Лікарі борються за його життя. Тим часом окупанти на своїх ТГ-каналах відзвітували, що такими діями ліквідували «терориста», винного у замаху на вбивство колаборанта та самозваного «мера» Андрія Шевчика.

Росіяни також вимагають хабарі з людей, які хочуть виїхати з Мелітополя та в’їхати в окуповану Запорізьку область.

«Росіяни намагаються заробити грошей за допомогою збройного тиску на мирних людей в Мелітополі. Так, з мелітопольців, які хочуть покинути місто, російські військові вимагають на блокпостах від 3 до 5 тисяч гривень. Ті, хто не має таких грошей, приречені залишитися в заручниках у російських терористів, в умовах безробіття, дефіциту та терору.

При цьому вже кілька днів знову немає можливості виїзду з тимчасово окупованих територій у напрямок обласного центру не лише з Мелітополя, а й Енергодара. На блокпосту ворога у Василівці з невідомих причин окупанти рф не пропускають будь-який автомобільний транспорт, є черга з понад 400 машин.

З боку Запоріжжя чекають на проїзд машин, в тому числі з гуманітарною допомогою для жителів тимчасово окупованих територій Запорізького краю. Транспорт також не пропускають російські військові. За повідомленнями у соцмережах, проїхати можна лише заплативши хабар, розмір якого від 20 000 до 40 000 гривень.»

оренда квартири Львів

Новини