В ОП повідомили подробиці «зернової зустрічі» у Стамбулі

Фото: Міноборони Туреччини

За результатами зустрічі у Стамбулі щодо експорту українського зерна має бути сформований базовий алгоритм функціонування навігації в Чорному морі.

Про це в Телеграм повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Безпека України в Чорному морі – пріоритет в питанні відновлення експорту української агропродукції.

Саме тому Україна запропонувала сформувати базовий алгоритм функціонування навігації в Чорному морі. Це дозволить забезпечити експорт українського зерна та гарантуватиме продовольчу безпеку мільйонам людей по всьому світу.»

Єрмак також зазначив, що за результатами зустрічі сторони домовились сформувати Спільний координаційний центр під егідою ООН.

Він буде розташований в Стамбулі і його завданням буде здійснення загального моніторингу та координації безпечної навігації у Чорному морі.

Нагадаємо, російська, українська та турецька військові делегації зустрілися з посадовцями ООН у Стамбулі у середу для переговорів щодо відновлення експорту українського зерна на тлі загострення глобальної продовольчої кризи.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що під час чотиристоронньої зустрічі в Стамбулі сторони досягли “критичного” прогресу щодо питання експорту зерна з України морським шляхом.

оренда квартири Львів

Новини