В ОПУ повідомили, що буде пізніше з тимчасовим житлом, яке збудують для переселенців

Фото: Кирило Тимошенко

Тимчасове житло, в якому жили переселенці, після їх повернення додому, буде передане військовим, медикам та працівникам поліції.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, який презентував план будівництва житла для переселенців.

За його словами, план розроблено спільно з кількома відомими архітектурними бюро, і вже підготовлена відповідна документація. Передбачено зведення п’ятиповерхових житлових будинків протягом 5-6 місяців у 16 областях України – по 2 тисячі квартир у кожному регіоні. Їхня вартість з усіма меблями та устаткуванням становитиме близько 700-800 доларів за квадратний метр.

«Після деокупації територій та відбудови житлового фонду люди зможуть повернутися до своїх домівок, а ці квартири будуть передані військовим, медикам, працівникам поліції.»

Кирило Тимошенко також повідомив, що Фінляндія прагне допомогти Чернігівщині і цій країні було надано партнерам всю необхідну інформацію по об’єктах, які потребують відбудови. В першу чергу це житлові будинки, школи, лікарні та комунальні мережі.

«Сьогодні Чернігівщина потребує швидкого відновлення понад 4 479 житлових об’єктів – це 1 029 багатоповерхівок та 3 231 приватний будинок.»

оренда квартири Львів

Новини