В пунктах пропуску на Львівщині збільшать кількість смуг – заступник ЛОР Юрій Холод


До кінця літа ще в двох пунктах пропуску Львівської області збільшать кількість пропускних смуг. Над цим зараз працює Міністерство інфраструктури України.

Про це в ефірі «Першого Західного» розповів заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Ми розуміємо, що і цього буде замало. Бо має бути, як мінімум 10 смуг в один бік і 10 – в інший. Тому, що потоки автомобілів все одно будуть збільшуватись. І це очевидно, бо інших варіантів вивозити і ввозити товар наразі – немає», – вважає депутат.

Він також розповів про своє бачення того, як можна активізувати економіку регіону в умовах війни.  Зокрема, він вважає, що це можна зробити через розвиток виробництва.

«Це єдиний механізм, щоб по-перше, надати людям, які сюди приїхали, робочі місця. А це важливо, бо далі з цим щось треба думати і робити. Ми не витягнемо на соціальних виплатах 300-400 тисяч людей, які сюди приїхали. І друге: ми повинні розуміти, що Львівщина має стати другим виробничим містом, бо зараз металургійні заводи знаходяться на окупованих територіях, що для України є невигідним і витратним», – говорить Юрій Холод.

Він також вважає, що на Львівщині пожвавиться створення індустріальних парків і область вийде на перше місце в країні за їх кількістю, але наголошує, що вони мають нюанси.

«По-перше, потрібні зміни земельного законодавства. По-друге, будь-який інвестор, що внутрішній, що зовнішній, хоче страхування інвестицій. Ми сьогодні жодним чином не можемо застрахувати інвестиції людей, які готові сюди зайти і вкласти великі кошти. Тому над цим треба працювати. Вже працюють Комітети», – наголошує депутат.

Тому він вважає, що державні гарантії страхування для інвесторів мають бути по всій Україні, а не тільки в зонах, наближених до бойових дій.  За його словами, індустріальні парки передбачають мільйонні інвестиції, відтак, інвестор цілком логічно хоче страхування своїх грошей, бо причин інвестувати в Україну, де небезпека може бути в будь-який момент, поки – не багато.

Щодо ролі Львівської обласної ради, то вона готова допомагати індустріальним паркам фінансовим ресурсом для підведення комунікацій, додає Юрій Холод.

Із ще однією важливою для області галуззю – логістикою, на його думку, є складнощі через проблему вузької колії, яку треба було вирішувати ще рік-два тому.

«Сьогодні це би вирішило нашу проблему із зерном, оскільки завдяки рухомому транспорту вивезти наше зерно – нереально. Тому треба прогнозувати і думати над цим. Порт – це точно не варіант. Безпечного коридору там не буде. Тому логістика для заходу України – це питання номер один», – говорить депутат.

оренда квартири Львів

Новини