В Україні намагалися продати тисячу безкоштовних бронежилетів, ймовірно, виготовлених у Львові

Фото: Львівський оборонний кластер

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам – ділки намагались незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на загальну суму понад 12 млн грн.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій, і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.

Втім замість безкоштовної передачі українським захисникам, причетні чиновники намагались продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів.

Завдяки втручанню СБУ в одній із торговельних мереж було вилучено частину цієї продукції. Вона буде передана до ЗСУ.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюються всі обставини та особи, причетні до протиправної схеми.

За даними ЗМІ, йдеться про бронежилети, виготовлені Львівським Оборонним Кластером, які продавались у мережі гіпермаркетів «Епіцентр».

17 травня Львівський Оборонний Кластер заявив про крадіжку бронежилетів в української армії – плитоноски, які ЛОК безкоштовно передає захисникам, продавались в «Епіцентрі».

«Кому війна, а кому – мати рідна! У той час, коли ЛОК – Львівський Оборонний Кластер разом з донаторами, які матеріально допомагають проекту, докладає усіх зусиль, аби безкоштовно передати якнайбільше бронежилетів на фронт, хтось набиває власні кишені.

Нещодавно отримали повідомлення одразу від кількох волонтерів, що у мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, які схожі на наші».

У ЛОК додали, що унікальна внутрішня система ідентифікації, яку вони використовують при виробництві бронежилетів, дозволила встановити, що чохли бронежилетів, які продавались в «Епіцентрі», – їхнього виробництва.

Колектив ЛОКу назвав продаж своїх плитоносок «не просто шахрайством», а «актом державної зради».

Натомість в «Епіцентрі» повідомили, що згадані бронежилети ТЕМ1, ТЕМ2 поставила в мережу її торговельних центрів компанія «Група Венето», яка має на них усі документи.

«Компанія «Група Венето» надала всі необхідні документи на товар: товарні накладні, сертифікати випробувань та якості. Відповідно, ТОВ «Епіцентр К» правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами».

оренда квартири Львів

Новини