В Україні заборонили ще одну партію


Восьмий апеляційний адміністративний суд 13 червня у Львові заборонив партію «Соціалісти», яку РНБО і Мін’юст вважають проросійською.

Про це повідомляє Рух Чесно.

Майно партії «Соціалісти» та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Цього разу суд дав змогу почути позицію Мін’юсту – засідання було відкрите. Під час розгляду не було представника партії «Соціалісти», і відозву на позов вони не подали.

Партія «Соціалісти» була заснована у серпні 2014 року під назвою «Робітників, селян, інтелігенції України». Актуальну назву «Соціалісти» партія отримала у лютому 2015 року.

Риторика представників партії всі ці роки була приблизно однакова – акцент на «проєвропейськості» (програму партії нібито взяли у якихось європейських соціалістів), гасла за все хороше і проти всього поганого та критика влади (і Порошенка, і Зеленського).

Про Росію представники партії висловлювалися досить специфічно. В одному з інтерв’ю за липень 2015 року один із тодішніх лідерів політсили Леонід Кожара критикував українську владу за невиконання Мінських угод, ізоляцію Донбасу та небажання проводити прямі переговори з «адміністративною владою» на Донбасі.

Нагадаємо, 8 червня було закрите засідання щодо заборони «Опоблоку» і рішення суду було аналогічним. Окрім того, Мін’юст подав позови про заборону ще 10 партій. Це сталося після того, як їхню діяльність «призупинило» РНБО. Серед них «Опозиційна платформа – За життя», «Партія Шарія», «Наші», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Держава», «Прогресивна соціалістична партія України», «Соціалістична партія України», «Блок Володимира Сальдо».

оренда квартири Львів

Новини