В Україну надійшла САУ М109, а берегову оборону посилять ракети Harpoon – Резніков

Фото: Вікіпедія

На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ «CAESAR». Також в Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. А берегова оборона нашої держави буде посилена ракетами Harpoon.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ «CAESAR». Уявити це ще у березні було просто неможливо.»

«В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка. І її надходження стало результатом кооперації кількох країн.»

Також він повідомив, що берегова оборона нашої держави не просто буде посилена ракетами Harpoon – їх застосовуватимуть підготовлені українські команди. «Впевнений, що бойове братерство «Гарпунів» та наших «Нептунів» допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу.»

За словами Резнікова, надання цих ракет так само стало результатом співпраці кількох держав, що дозволило Україні отримати «Гарпуни» від датських партнерів за участю британських друзів.

Міністр оборони серед останніх надходжень згадав понад 100 американських БпЛА різних типів і те, що за останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків.

«Головне – ми вже отримали більше, ніж можуть виробити протягом 6 місяців усі заводи дружніх нам країн, де залишилися лінії з виробництва боєприпасів радянського типу. І отримаємо ще. Адже кількість артилерійського озброєння буде збільшуватися.»

оренда квартири Львів

Новини