В Україну прибула Комісія ООН по розслідуванню злочинів РФ

Фото: Олена Кондратюк, Фейсбук

В Україну прибула Незалежна міжнародна Комісія ООН по розслідуванню злочинів, пов’язаних з агресією РФ. Ерік Мьосе – Голова комісії, також до її складу входять Ясминка Джумхур і Пабло де Грайфф.

Про це у Фейсбук повідомила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Зазначається, що комісія була створена для фіксації порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права та інших злочинів, пов’язаних із російською агресією. Основне завдання – встановити підозрюваних, зібрати докази та підготувати матеріали, щоби ніхто не уникнув покарання.

Адже крім злочину агресії, Росія вчиняє в Україні численні воєнні злочини та злочини проти людяності, які свідчать про геноцид українського народу. Правоохоронні органи України ведуть розслідування щодо більш як 16 000 воєнних злочинів та злочинів агресії, скоєних з 24 лютого 2022 року, у т.ч. щодо понад 5 000 вбивств та 6 000 поранень цивільних. При цьому окреме розслідування проводиться за фактом злочину геноциду.

Своєю чергою представники Комісії зазначили, що їм доручено провести відповідно до міжнародних стандартів окреме розслідування порушення міжнародного права у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права в Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській областях наприкінці лютого та в березні 2022 року.

оренда квартири Львів

Новини