В ЄС заявили, що готові до повного припинення постачання газу Росією

Фото: ТСН

Єврокомісар з економіки Паоло Джентілоні запевнив, що ЄС «добре підготовлений» на випадок повного припинення постачання російського газу завдяки заходам щодо зберігання та енергозбереження.

Про це він заявив у рамках економічного форуму в Італії, пише «Європейська правда» із посиланням на Les Echos.

«Ми добре підготовлені до того, щоб протистояти екстремальному застосуванню Росією газової зброї», – заявив Джентілоні.

«Ми не боїмося рішень Путіна, ми просимо росіян дотримуватись контрактів, але якщо вони цього не зроблять, ми готові реагувати», – додав він.

Увечері 2 серпня «Газпром» оголосив про повне зупинення прокачки газу трубопроводом «Північний потік» нібито через виявлену несправність у єдиній компресорній станції «Портова», що продовжує працювати.

Там стверджують, що під час регламентних робіт на газоперекачувальному агрегаті Trent 60 виявили витік масла по роз’ємах клемних з’єднань кабельних ліній.

У Єврокомісії оголошення «Газпрому» назвали «ще одним підтвердженням його ненадійності як постачальника» і «доказом цинізму Росії».

Раніше «Газпром» припинив поставки в Європу через трубопровід «Північний потік» на три дні, починаючи з середи, щоб провести технічне обслуговування на єдиному робочому газоперекачувальному агрегаті Trent 60.

оренда квартири Львів

Новини