В Зимноводівській громаді виникли проблеми з реєстрацією переселенців


В Зимноводівській територіальній громаді виникла напруга в стосунках з внутрішньо переміщеними особами, оскільки адміністрація ТГ не може їх швидко зареєструвати. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів голова громади Володимир Гутник.

«Є проблема з реєстрацією тих людей. Бо є така програма «Соціальна громада» і, на жаль, вона погано працює. Багато людей реєструються, вона висне і в людей виникає невдоволення тим, що довго цей процес відбувається. Але ми стараємось, як можемо, щоб люди могли отримати від держави допомогу», – говорить голова громади.

За словами Володимира Гутника, через те, що процедура реєстрація є ускладнена, не хочуть отримувати компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, і місцеві жителі. «І не кожен хоче отримувати ці 14.70 гривень компенсації за людину, бо вважає своїм обов’язком допомогти людям», – говорить голова.

Загалом в Зимноводівській громаді зараз проживає 2 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Це 10 відсотків від усієї кількості мешканців громади. Здебільшого, за словами Володимира Гутника, переселенці живуть в приватному секторі.

Раніше про проблему з програмним забезпеченням під час реєстрації переселених осіб, в ефірі «Першого Західного» розповідав заступник голови Львівської ОВА Віталій Загайний. За його словами, в профільному міністерстві пояснили, що виникла проблема з серверами. Тому в Львівській ОВА звернулись до уряду з проханням продовжити термін реєстрації внутрішньо переміщених осіб до 30 квітня. Досі, щоб отримати державну допомогу за березень їм треба було зареєструватись до 14 квітня.

оренда квартири Львів

Новини