«Великдень у гаю» цього року відбудеться, але в іншому форматі, – керівник музею

фото: varta1.com

Традиції святкування Великодня в Шевченківському гаю ніхто скасовує. Але вони будуть тихішими. Гучних гулянь цього року не планують. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів директор Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького Михайло Закопець.

«Ще до війни ми планували відмовитись від святкування гучного, зі сценами, гуляннями.  А хотіли повернутись до формату гаївок, які були започатковані Товариством Лева наприкінці 80-х. І зараз так склались обставини, що цього року ми зможемо це втілити», – говорить директор музею.

За його словами, це означає, що спеціально в гаю нічого відбуватись не буде. «Є територія, є церква. Можете прийти посвятити паску, відбути богослужіння. І після того ми запрошуємо насолодитись природою, побутом. Хто буде мати бажання проводити гаївки біля садиб, поспілкуватись з нашими працівниками – ми запрошуємо», – продовжує Михайло Закопець.

Музей-скансен працює зараз в звичайному режимі: територія і садиби відкриті для огляду.

Директор музею також закликає квитки на великодні свята в гаю купувати завчасно для уникнення черг біля кас. Їх можна придбати онлайн.

оренда квартири Львів

Новини