Великий прорив фронту росіянами – малоймовірний, – Петро Черник


Військовий експерт Петро Черник вважає, що поки що масштабний прорив фронту росіянами є малоймовірний.  Попри навіть приховану мобілізацію і нескінченні запаси техніки.

Про це військовий розповів в ефірі «Першого Західного».

«Я оперую поки  обережними тезами, бо військового « мотлоху»  у них поки є багато. Є інформація, що вони знімають з консервації вже навіть старі радянські літаки класу СУ-17 і МіГ-27. І хоча це мотлох, цей мотлох може здійснювати хай всього один раз, але все-таки смертельні удари», – говорить Петро Черник.

Водночас на осінь він все-таки прогнозує у війні оперативну паузу. На його думку, нашій армії вона потрібна, щоб «розігнатись, набрати темп і звільнити Південь».

«Ця пауза – на часі. Я не перший, хто  про неї говорить. Не можу спрогнозувати скільки вона буде: місяць, два, рік, п’ять, десять. І далі в підсумку – російсько-українська чи навіть українсько-російська війна, яка має «умогилити» московський імперіалізм. Тільки позбавлення їх великих територій і позбавлення матеріальних ресурсів їх вилікує», – впевнений військовий експерт. На його думку, наразі все виглядає доволі похмуро: війна справді може тривати роками. Тим більше, що історія, за його словами, знає війни по 30 років і 50 і навіть по 116 років.

оренда квартири Львів

Новини