Верховна Рада проголосувала за кандидатів до Вищої ради правосуддя

Фото: dejure.foundation

Новими членами Вищої ради правосуддя стали Роман Маселко та Миколо Мороз. За них проголосувала  Верховна Рада України.

Про це Центр протидії корупції повідомив у своєму  «Телеграм».

«Ми просували створення Етичної ради з міжнародниками для того, аби незалежні і чесні фахівці отримали шанс стати членами ВРП. Добре, що депутати продемонстрували єдність і підтримали не просто кандидатів, яких номінувала Етична рада, а кандидатів, до яких не було претензій у громадськості. Призначення до ВРП Романа Маселка, відомого борця за незалежність і доброчесність суддів, не є завершенням реформи, проте це важливий крок в її напрямку. Попереду інші призначення, зокрема, 8 членів ВРП мають обрати судді. І ми досі дуже скептичні щодо їхнього вибору, тому будемо ретельно стежити за процесом надалі», – йдеться в повідомленні.

На дві посади у ВРП за квотою парламенту претендували четверо кандидатів. На рейтинговому голосуванні Роман Маселко набрав 203 голоси, Микола Мороз – 291 голос.

Роман Маселко у часи Євромайдану безкоштовно захищав як адвокат близько двох десятків автомайданівців. Він також є головою Ради громадського контролю НАБУ, членом Громадської ради доброчесності.

Фото: nlu.edu

Микола Мороз є кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри цивільного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

оренда квартири Львів

Новини