Верховний суд підтвердив законність націоналізації ПриватБанку

Фото: Цензор.нет

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду визнав законним розпорядження Національного банку України щодо інспекційної перевірки ПриватБанку, яка виявила численні порушення, що стало підставою для націоналізації банку.

Про це повідомила пресслужба суду.

«26 липня 2022 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду (судді Рибачук А.І. (головуючий), Бучик А.Ю. та Тацій Л.В.) задовільнив касаційну скаргу ПриватБанку, скасував рішення судів попередніх інстанцій та відмовив у позові пов’язаній з колишніми власниками ПриватБанку компанії Тріантал Інвестментс ЛТД про визнання протиправним та скасування розпорядження Національного банку України від 17.10.2016 щодо інспекційної перевірки ПриватБанку.»

За результатом саме цієї перевірки регулятор виявив численні порушення в діяльності менеджменту та колишніх власників ПриватБанку в період до 2016 р. та дійшов висновку про необхідність виведення Банку з ринку як єдиної можливості врятувати його від банкрутства і зберегти фінансову стабільність в Україні.

Наголошується, що це остаточне судове рішення по цій справі, що є важливою складовою частиною судової боротьби державного ПриватБанку з колишніми власниками щодо законності націоналізації банку.

Нагадаємо, у грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію «Приватбанку».

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,3 мільярда гривень. Ексакціонери банку оскаржують це рішення у низці українських та закордонних судів.

оренда квартири Львів

Новини