Від взяття Соледара залежатиме дата нової мобілізації в РФ, – Олег Жданов

Фото: slovoidilo

Нова хвиля мобілізації у РФ може розпочатись не в січні, а на початку лютого. На цей час в Кремлі готують  звернення Володимира Путіна до народу. Очевидно, там він оголосить про воєнний стан в Росії.

Таку версію в ефірі «Першого Західного» озвучив військовий експерт Олег Жданов.  

«Це буде політичне рішення. Анонсують, що на початок лютого Путін готує 2 звернення: до Федерального зібрання і нації. І вони повинні відбутись в один день. Прогнозується, що там може йтися про оголошення воєнного стану, закриття кордонів і оголошення другої хвилі мобілізації»,  – розповів Олег Жданов.

Але на його думку, все буде залежати від успіхів на фронті і настроїв суспільства. При цьому останні дуже сильно будуть залежати від першого.

«В будь-якому випадку, взяття Соледару чи Бахмуту їхня пропаганда буде намагатись зробити  величезним символом для того, щоб була підстава для мобілізації. Сьогодні немає підстави вийти і сказати, що кордони закривають. Мовляв, «діди воювали, ми теж будемо воювати. Діди вмирали – ми теж будемо вмирати проти нацизму, бандерівців і таке інше». Поки немає підґрунтя для цього», – вважає військовий експерт.  

За його словами, восени в РФ вже набрали 300 тисяч мобілізованих. Частково вони їх заводять в Україну, частину – в Крим, і Білорусь. Таким чином, приблизно 170-200 тисяч російських військ зараз знаходяться на території України. Ще 100 тисяч чекають на відправлення до України.

оренда квартири Львів

Новини