Відкрито рух оновленим пунктом пропуску «Краківець – Корчова»

Фото: Мінінфраструктури

Сьогодні відкрито рух оновленим пунктом пропуску «Краківець – Корчова». Роботи над збільшенням пропускної спроможності на пункті стартували лише 10 днів тому. Зокрема, збільшено кількість смуг для вантажівок з 4-ти до 10-ти та створено додаткові павільйони для митного та паспортного контролю.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Оновлення здійснили у рамках проєкту «Відкритий кордон», який започаткували у рамках домовленостей президента України Володимира Зеленського та президента Польщі Анджея Дуди.

Очікується, що оновлення пілотного пункту «Краківець – Корчова» збільшить його пропускну спроможність щонайменше на 50%.

Аналогічні проєкти збільшення пропускної спроможності також планують реалізовувати на кордонах з іншими західними сусідами. Уже ведуться перемовини про приєднання до «Відкритого кордону» Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови», повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Також сторони збільшили кількість прикордонників та митників на пункті пропуску. Для їх роботи польська сторона надала спеціальні контейнерні модулі.

Необхідність проєкту викликана блокадою українських портів та наступним різким зростанням навантаження на сухопутні пункти перетину кордону. В зв’язку з цією ситуацією черги становлять від 3 до 25 км на певних ділянках кордону.

оренда квартири Львів

Новини