Відсутність розвідувальних БпЛА ускладнює операції РФ – британська розвідка

Фото: ЗСУ

Росія має труднощі з підтримкою запасів БпЛА, що посилюються нестачею компонентів внаслідок міжнародних санкцій.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії у понеділок, повідомляє «Європейська правда».

Відомство наводить повідомлення, що 5 вересня сили РФ здійснили 27 вильотів БпЛА над західним берегом Дніпра порівняно із середнім показником 50 протягом дня у серпні. 21 серпня українські сили повідомили про збиття трьох російських тактичних БпЛА «Орлан-10» за один день.

В огляді відзначають, що останніми роками російська доктрина відводить дедалі помітнішу роль БпЛА, зокрема, з метою виявлення цілей для завдання ударів артилерією.

Однак БпЛА можуть бути вразливі як до кінетичної дії, коли їх безпосередньо збивають, так і до електронних перешкод.

Враховуючи бойові втрати, цілком імовірно, що Росія має труднощі з підтримкою запасів безпілотників, що посилюються нестачею компонентів внаслідок міжнародних санкцій.

«Обмежена доступність розвідувальних БпЛА, ймовірно, погіршує тактичну ситуаційну поінформованість командирів і дедалі більше ускладнює російські операції», – вважають у британському Міноборони.

Як повідомлялося, британська розвідка вважає, що політичною метою операції на Донбасі майже напевно залишається захоплення всієї Донецької області, що дозволить Кремлю оголосити про «звільнення» Донбасу.

Разом з тим, зазначають у британському відомстві, однією з головних проблем російських солдатів залишаються проблеми з їхньою оплатою.

оренда квартири Львів

Новини