Війна може затихнути і без перемир’я – Петро Черник


Восени чергова фаза війни стихне. Зокрема, замовкне важке артилерійське протиборство.

Про це в вечірньому ефірі «Першого Західного» розповів військовий експерт Петро Черник.  

Він вважає, що зупинити війну на цьому етапі зможе осіння погода. Коли розпочнуться дощі, противник не зможе рухатись інакше як дорогами, зрештою, як і українська армія. Тому бойові дії ослабнуть. При цьому він навіть висуває версію, що ця фаза стихне без підписання перемир’я.

«Може бути і без перемир’я. Ніякий документ не буде підписаний. Просто все стихне. Противник виставить вогневі рубежі. Фізично техніка і люди не зможуть їх пересікати. І тоді вже можна буде говорити, що це вже пауза. Як довго вона буде тривати? Можливо пів року. А можливо 10 років», – говорить експерт.

А наразі, на його думку, склались добрі умови для контрнаступальних дій на правому березі Херсонщини. І він вважає, що не треба лякатись кількісної переваги ворога, бо в історії були випадки, коли країни перемагали в кілька разів більшу армію.

«Наведу приклад з 1967року. 6-денна війна на Близькому Сході. Ізраїль із суттєво меншими силами воює із арабською коаліцією. В Ізраїлю танків – 800, у противника – 2,5 тисячі, авіації в Ізраїлю –300, у противника – 900. І так само в особовому складі: у перших – 100 тисяч,у інших –500 тисяч. І Ізраїль виграв. Тому нам зараз треба сконцентруватись виключно на якості, на філігранності. Це єдиний спосіб нам перемогти противника», – переконує Петро Черник.

оренда квартири Львів

Новини