Військові ЗСУ у США навчалися роботі з дронами-камікадзе – Пентагон

Фото: AeroVironment Inc

Група українських військових, яка з осені минулого року перебуває у США на військовому навчанні, пройшла підготовку із застосування бойових безпілотників-камікадзе Switchblade і тепер може передавати свій досвід в ЗСУ.

Про це повідомив речник Пентагону Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Ми скористалися можливістю, поки вони (українські військові – ред.) досі залишаються в країні (в США – ред.), щоби провести з ними кілька днів навчань із застосування Switchblade», – зазначив представник Міноборони США.

Він зауважив, що незабаром українці повернуться додому, де передаватимуть знання й навички своїм колегам.

Водночас на прохання прокоментувати заяви керівників Пентагону щодо ймовірності затягування війни в Україні на тривалий період Кірбі підкреслив, що наразі «неможливо» дати на це точну відповідь. Однак він висловив упевненість, що Україна виграє цю війну.

«Маріуполь досі не взятий. Він (путін – ред.) відвів свої сили від Києва, від Чернігова. Харків вони не взяли. На Півдні Миколаїв – не взяли. Тож я думаю, що доказ цього можна побачити в результатах, які ви спостерігаєте щодня», – зазначив Кірбі.

Нагадаємо, на початку цього місяця США оголосили про надання пакета оборонної підтримки Україні на загальну суму $300 мільйонів, який включає й дрони-камікадзе Switchblades.

оренда квартири Львів

Новини