Військовослужбовці до зарплати отримають ще 100 тис. грн – нардеп

Фото: 24tv.ua


Додатково до своєї зарплати військові отримають ще 100 тисяч гривень. Мова йде про тих, хто служить в зоні бойових дій. Про це в ефірі «Першого Західного» розповів народний депутат України Павло Бакунець.

«Але є маленький нюанс. З суми ще не забрано військового збору. Тобто будуть виплати 100 тисяч гривень без 1,5 тисячі. Але вони точно будуть. І вже за повний березень, якщо хтось з вашої сім’ї перебуває  у зоні бойових дій, він отримає свою заробітну плату: для найменшого солдата – це 13 тисяч гривень. Плюс цих 30 тисяч гривень, які додають всім.  І якщо він відбув цілий місяць в зоні бойових дій, то ще цих 98,5 тисяч гривень», – пояснює нардеп. За його словами, виплати слід очікувати після 8 квітня.

Павло Бакунець також зазначив ще один важливий момент. Всі виплати будуть нараховуватись і військовослужбовцю, який пропав безвісти.

«Ми всі розуміємо, що зараз війна. Дуже часто буває так, що відважні захисники змінюють позиції, хтось вважається зниклими безвісти. Ми не знаємо, можливо, вони лежать десь в госпіталях або є в полоні, або переховується в лісах. Тому керівництво тієї військової одиниці рахує їх до зниклих безвісти. Коли член вашої родини вважається зниклим безвісти, то йому нараховуються всі ці виплати так, ніби він працював зараз там. Це дуже важливо», – наголошує депутат.

Але він додає, що якщо людина перейде в список полонених, то там таких виплат вже не буде. Також він торкнувся теми виплати за смерть військового в зоні бойових дій. В уряді анонсували виплату в розмірі 15 млн гривень усій родині.

«Однак, тепер працює військова комісія, яка вивчає кожну справу. В мене на окрузі цієї виплати не отримав ніхто, бо йдуть слідчі дії по кожному випадку. Однак, віримо, що там наші захисники мужньо боролись. І той, хто віддав життя, його родина точно заслуговує на високу пошану і матеріальну виплату», – додає Павло Бакунець.

оренда квартири Львів

Новини