Ворог атакує зі сторони Лисичанська. ЗСУ знищили ще один склад – Гайдай

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

З боку Лисичанська ворог почергово, а інколи й одночасно, атакує різні ділянки адмінмежі між Луганщиною та Донеччиною. Штурм у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська ЗСУ успішно відбили та знищили ще один склад з боєприпасами – на цей раз на Слов’яносербщині.

Про це в Телеграм повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, з боку Лисичанська ворог почергово, а інколи й одночасно, атакує різні ділянки адмінмежі між Луганщиною та Донеччиною. 22 липня напрямків атаки росіян в регіоні було щонайменше дві.

Лисичанськ та прилеглі окуповані села пролягають на десятки кілометрів вздовж лінії, яку росіяни мріють досягти протягом останніх місяців. Відповідні рапорти керівництву вони надавали багато разів, але Збройні сили України мали інші плани та до сьогодні не дали ворогу реалізувати ці наміри. Так, лінія фронту на Лисичанському напрямку дуже велика, тому небезпека щоразу надходить із різних місць. Втім, українські захисники готові до спротиву.

Так, учора штурмові дії у напрямку Верхньокам’янського та Сіверська українські захисники успішно відбили.

Ворогом була застосована авіація, здійснені дві артилерійські атаки та чотири спроби обстрілі мінометами.

Сергій Гайдай додав, що не додає сміливості окупантам і знищення ще одного складу з боєприпасами. На цей раз на Слов’яносербщині.

Менш впевнені у своїй силі росіяни і в нещодавно захоплених містах та селах.

Там залишилося близько 10-15% населення. Переважно, літні люди та так звані «ждуни». Але й серед них окупанти вбачають ворогів. В Сєвєродонецьку відкрито пункт видачі перепусток для пересування по окупованій території, що обмежує свободу пересування регіоном.

«Лише коли відстоїш в довжелезній черзі, пройдеш дактилоскопію та перевірку, тоді зможеш вирушити в лікарню сусіднього міста, якщо не помреш по дорозі.»

оренда квартири Львів

Новини