Ворог готує наступ на Кривий Ріг – Вілкул

Фото: УНІАН

Ворог готує найближчими днями наступ на Кривий Ріг з Херсонської області.

Про це повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

«Ворог проводить формування наступального ударного формування на нашому напрямку у Херсонській області. Найближчими днями ми чекаємо їхнього можливого переходу в наступ. Але ми знаємо про них більше, ніж їм здається, ми розуміємо всі їхні плани і ми повністю готові до будь-якого розвитку ситуації.»

За його словами, до наступу готовий гарнізон міста, готові всі військові частини, побудовано глибокоешелоновану оборону та багатоступінчасті укріпрайони.

Олександр Вілкул також повідомив, що проводиться велика робота з допомоги евакуйованим людям із прифронтової зони.

Зокрема, за останні три дні за різними напрямками вдалося евакуювати понад 5 000 мешканців Херсонської області. Для тих, хто залишається переночувати у Кривому Розі та поїхати далі, організовують ночівлю, а хто залишається у місті довше, підготовлено розселення у школах, садках, терцентрах. Загалом через Кривий Ріг пройшло вже понад 100 тисяч переселенців, 50 тисяч перебувають у місті зараз.

Начальник ОВА також зазначив, що зараз триває робота щодо посилення всіх ліній оборони міста, тож якщо «криворіжці та мешканці району бачать, що десь щось пиляється, ріжеться, копається чи будується, то не треба бігати навколо, знімати та дзвонити у всі служби. А тим паче викладати це все в інтернет.»

оренда квартири Львів

Новини